pondelok 26. apríla 2010

Fico nechce byť premiérom

Posledné vystúpenia Róberta Fica a hlavne tvrdohlavý a riadne arogantný spôsob s akým predložil verejnosťou jasne odmietnutý. Vlastenecký zákon dáva jasný signál, že Róbert Fico nechce byť po júnových voľbách premiérom SR. Zbabelý a neschopný sraľo R. Fico má veľký strach z riešenia problémov, ktoré jeho vláda spôsobila tejto krajine a to hlavne klientelizmus, korupcia a rodinkárstvo, ktoré bujnie ako rakovina spoločnosti, rastúci deficit a zadĺženie rekordným tempom, pálčivý rómsky problém, nehorázne šafárenie s verejnými zdrojmi, choré pomery v polícii, justícii a v spoločenských vzťahoch a mnohé iné. Fico nevie vládnuť a riešiť problémy, Fico vie klamať a vytvárať problémy. Preto neschopný  populista Fico odkazuje voličom, čo mám urobiť aby ste ma nevolili? Populista Fico sa spolieha na to, že pravicová koalícia za neho bude riesšiť problémy cez nepopulárne opatrenia a že táto pravicová koalícia sa pod tlakom nezhôd a nepopulárnych opatrení rozpadne a on ako víťaz predčasných volieb príde znovu k prestretému stolu a v časoch pohody keď začnú doznievať dôsledky krízy a pravicová vláda vyrieši nepopulárne opatrenia namiesto neho. Takže Fico nieje iba zbabelý a neschopný populista, ale je aj zákerný človek, ktorý spolu s ďalšími inými patrí za mreže a nie do vlády

pondelok 19. apríla 2010

Povolebná koalícia

Je viacmenej jasné, že R. Fico a koalícia Smer, HZDS a SNS po júnových voľbách končí, priznáva to aj samotný Fico, ktorý nebol schopný za 4 roky svojej vlády plniť sľuby a namiesto riešenia problémov vyrábal kauzy a zbabelo pozeral na bezbrehé šafárenie s majetkom štátu a na rozmahajúcu sa korupciu v polícii, na súdoch a naprieč celou štátnov a verejnou správou. Fico vie drístať, ale nevie vládnuť a už ani nechce. Takže vznikne nová vládna koalícia SDKú, Most - Híd a SaS ,KDH,SMK,kde bude v prvom rade treba riešit animozity SMK a MOSTu, prípadne ideové a iné rozpory. V druhom rade najmä SaS bude musieť v tomto volebnom období urobiť vážne ústupky a hlavne zabudnúť na OB, ostatné strany viac menej vedia urobiť kontamibilný program s časti svojich programových téz. Prvoradé bude prijať opatrenia na stabilizáciu štátneho rozpočtu ako aj rozpočty verejných financií v sociálnej poisťovni a zdravotných poisťovniach. Naliehavé bude aj v tejto súvislosti zrýchlené čerpanie eurofondov, urobenie poriadku v tendroch a štátnych zákazkách, takisto celkovo vo verejnom obstarávaní. Žiadúce a verejnosť to žiada, by bolo odstrániť deformácie v penzijnom systéme a to zrušením všetkých výhod, predčasných a výsluhových dôchodkov, zrušenie limitov pre investovanie v 2 pilieri atď. V nemocenskom poistení treba zjednotiť výšku náhrad nemocenských dávok, tak aby sa zrušili výhody štátnych zamestnancov, nielen kvôli úsporám, ale hlavne preto, že 100% výška nemocenských dávok je krajne demotivujúca. Je potrebné prijať účinné opatrenia na zastavenie korupcie morálneho a mravného rozkladu spoločenských štruktúr. Takisto je potrebné riešiť rómsku problematiku. Práce a problémov je mnoho, pretrvávajú  dôsledky krízy, preto treba zmobilizovať od prvých minút všetky sily a schopnosti na riešenie problémov. V opačnom prípade ako aj v prípade, že sa strany budú naťahovať v ideologických a stranických sporoch hrozí návrat populistov, ak nie priamo šancu pre extrémistov rôzneho kalibru. AK nová koalícia zlyhá tak potom ostáva už asi iba emigrácia.

nedeľa 11. apríla 2010

Dataservis - Arogantný prístup k zákazníkom

Prosím nereklamujte u nás Vami zakúpený tovar, ďakujeme, Váš Dataservis.
A prečo nie!
Určite po svojich PC a Notebookoch pravidelne búchate kladivom, oblievate monitor a klávesnicu tekutinami, občas ju nakŕmite aj jedlom a prachom.
Doporučujeme, ak chcete aby sme vám uznali reklamáciu, svoj PC a Notebook udržujte, buď originál zabalený, poprípade vo vitríne vo Vašej obývačke.
A ak potrebujete pracovať na PC a Notebooku, prosím, musí to byť len v sterilnom prostredí alebo hygienicky čistom prostredí a s rukavicami, kde sa nenachádza žiaden prach a špina. 
Za porozumenie Vám ďakuje Váš Dataservis.
Aj ich partner zo Slušovíc sa riadi totalitnými praktikami svojích komunistických krstných otcov-zakazník nesmie mat pravo bezplatnej reklamacie, nakolko komunistická kvalita za kapitalistické ceny musí fungovat bezchybne.
PS: Elektronike máte slúžiť, nie ona Vám!!!